Είσαι εγκαταστάτης; Κάνε εγγραφή στο SFKpro

Το απόλυτο μοτερ συρόμενης σε προσφορά εδώ

-10% σε AJAX σε τηλεφωνικές παραγγελίες μόνο

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ σε παραγγελίες άνω των 80€ και μέχρι 3kg

Προσφορά!

AJAX FireProtect

Κωδικό: 8003039

78.33Κέρδισε 20.82€

  • Τύπος ανιχνευτή: Ασύρµατος
  • Χρήση: Εσωτερική
  • Στοιχείο ανίχνευσης: Φωτοηλεκτρικός αισθητήρας
  • Τύπος συναγερµού: Ήχος και φως
  • Ένταση εσωτερικής σειρήνας: 85 dB
  • Ισχύς εκποµπής ασυρµάτων: 20 mW
  • Πρωτόκολλο επικοινωνίας: Jeweller (868.0-868.6 MHz)
  • Διάρκεια µπαταρίας: Έως 4 χρόνια
Εκτιμώμενη Παράδοση: Πέμπτη, 05 Οκτ

Συμβατότητα

Λειτουργεί με όλους τους κόμβους Ajax , επεκτάσεις εμβέλειας , ocBridge Plus , uartBridge

Ανεξάρτητη λειτουργία

Μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από το Ajax Hub, ειδοποιώντας μέσω της ενσωματωμένης σειρήνας.

Αρχή λειτουργίας

Η συσκευή ανιχνεύει καπνό μέσω κάμερας με φωτοηλεκτρικό αισθητήρα. Εάν δεν εκπέμπεται καπνός, ο πρόσθετος ανιχνευτής καταγράφει αύξηση θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Εύκολη εγκατάσταση

Έτοιμο για λειτουργία απευθείας από το κουτί: η μπαταρία είναι ήδη τοποθετημένη, επομένως δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τον ανιχνευτή.

AJAX 2023 07 26T135658.568

Δοκιμή ασύρματου ανιχνευτή

Πριν εγκαταστήσετε το FireProtect, ενεργοποιήστε τη συσκευή και πατήστε το κουμπί αφής στο κέντρο του λογότυπου για μερικά δευτερόλεπτα — ένας ασύρματος αισθητήρας πυρκαγιάς ελέγχει τον θάλαμο καπνού προσομοιώνοντας ηλεκτρονικά την παρουσία του καπνού και στη συνέχεια ενεργοποιεί τη σειρήνα για 6 δευτερόλεπτα. Μέσω της εφαρμογής, θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών και την κατάσταση του αισθητήρα πυρκαγιάς.

Ασφάλεια 24/7

Ο ασύρματος ανιχνευτής πυρκαγιάς θα παρέχει 24ωρη παρακολούθηση πυρασφάλειας στο δωμάτιο. Το Ajax FireProtect αναφέρει αμέσως καπνό και ξαφνικές αλλαγές της θερμοκρασίας.
AJAX 2023 07 26T131025.580
Ανθεκτικό σε παραβίαση
Ανίχνευση εμπλοκής
Προστασία από απάτη
WHEN SECURITY IS ART

AJAX FireProtect

Αναβαθμίστε την ασφάλειά σας

AJAX 2023 07 26T134125.624
AJAX 2023 07 26T134447.615

Τι περιλαμβάνεται

1 x Ανιχνευτής FireProtect
1 x Πίνακας τοποθέτησης SmartBracket
2 x μπαταρίες CR2 (προεγκατεστημένες)
1 x εφεδρική μπαταρία CR2032 (προεγκατεστημένη)
1 x Σετ εγκατάστασης
1 x Οδηγός χρήστη

Χαρακτηριστικά

για AJAX FireProtect
ΧρώμαΛευκό, Μαύρο
Τύπος ανιχνευτήΑσύρματος
ΑισθητήρεςΦωτοηλεκτρικοί αισθητήρες και αισθητήρες θερμοκρασίας
Τύπος ειδοποίησηςΉχος/φως
Ένταση ενσωματωμένης σειρήνας85 dB
Χρόνος παράδοσης σήματος συναγερμού0,15 δευτερόλεπτα
Παροχή ηλεκτρικού ρεύματοςΔύο μπαταρίες CR2, 3 V
Διάρκεια ζωής μπαταρίαςΈως 4 ετών
Εύρος επικοινωνίας με κεντρική μονάδαέως και 1.300 m
Πρόσθετος αισθητήρας θερμοκρασίαςΔιαθέσιμος
Θερμοκρασία ΛειτουργίαςΑπό 0°C έως +65°C
Επιτρεπόμενη υγρασίαέως 80%
Βάρος220gr
ΕταιρείαAJAX
Διαστάσεις132 × 132 × 31 mm
ΕγκατάστασηΕσωτερικού χώρου
Εγγύηση2 χρόνια εγγύηση προμηθευτή

Συχνές Ερωτήσεις

Most frequent questions and answers

Πώς λειτουργεί το Ajax FireProtect

Ο αισθητήρας πυρκαγιάς Ajax FireProtect ανιχνεύει πυρκαγιές χρησιμοποιώντας έναν πομπό υπέρυθρων και έναν φωτοανιχνευτή σε ένα προστατευμένο δωμάτιο. Αυτά τα στοιχεία είναι ενσωματωμένα στον θάλαμο καπνού. Όταν τα σωματίδια καπνού εισέρχονται στο τμήμα, ο φωτοανιχνευτής ανιχνεύει την παραμόρφωση της υπέρυθρης δέσμης. Εάν η ποσότητα του καπνού αυξηθεί, η παραμόρφωση της δέσμης γίνεται ισχυρή και ο αισθητήρας πυρκαγιάς στέλνει συναγερμούς πυρκαγιάς στον έξυπνο πίνακα ελέγχου Ajax Hub , μετά τον οποίο ηχεί η σειρήνα. Ο ασύρματος αισθητήρας πυρκαγιάς Ajax FireProtect μπορεί να ανιχνεύσει καπνό σε χώρους διαβίωσης, καταστήματα, εκπαιδευτικά κέντρα, γραφεία κ.λπ.

Εγκατάσταση και έλεγχος του αισθητήρα πυρκαγιάς Ajax FireProtect

Έτοιμο για εργασία εκτός συσκευασίας: η μπαταρία είναι ήδη τοποθετημένη, επομένως ο αισθητήρας δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί. Ο αισθητήρας πυρκαγιάς συνδέεται με το hub μέσω μιας εφαρμογής για κινητά με ένα κλικ. Υπάρχει επίσης έλεγχος πυρανίχνευσης. Ο ασύρματος αισθητήρας πυρκαγιάς τοποθετείται σε ελάχιστο χρόνο στο SmartBracket. Ο ανιχνευτής καπνού ελέγχεται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά Ajax.

Πώς λειτουργεί ένας ασύρματος αισθητήρας πυρκαγιάς

Η εμφάνιση των πρώτων σημαδιών πυρκαγιάς μπορεί να εκτιμηθεί από την εμφάνιση καπνού, την ταχεία θέρμανση του περιβάλλοντος ή μια έντονη λάμψη φωτός. Στον βιομηχανικό και οικιακό τομέα, υπάρχουν τρεις τύποι αισθητήρων που λειτουργούν με διαφορετικές αρχές: 1. Ανιχνευτές καπνού — ανίχνευση της έναρξης της εξάπλωσης καπνού. 2. Θερμικοί αισθητήρες — η εμφάνιση ξαφνικής θέρμανσης σε εσωτερικούς χώρους. 3. Αισθητήρες φλόγας — εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων της οπτικής περιοχής του ορατού, υπεριώδους ή υπέρυθρου φάσματος. Οι ασύρματοι αισθητήρες συναγερμού πυρκαγιάς ελέγχουν την κατάσταση της παραμέτρου που παρακολουθείται ή ανταποκρίνονται στην αλλαγή της στέλνοντας ένα σήμα σε ένα εξωτερικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά του ασύρματου αισθητήρα πυρκαγιάς Ajax FireProtect

Ο ασύρματος αισθητήρας ανιχνεύει τον καπνό και την αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο χωρίς καπνό. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χρησιμοποιώντας δέκτες Ajax ocBridge Plus και Ajax uartBridge και έναν έξυπνο πίνακα ελέγχου Hub, ο οποίος διατηρείται σε απόσταση έως και 2000 μέτρων, παρέχοντας άμεση ορατότητα. Ο ανιχνευτής καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, προσαρμόζοντας την ισχύ στην απόσταση από τον έξυπνο πίνακα ελέγχου Hub και υπόκειται επίσης σε εξ αποστάσεως έλεγχο της ποιότητας επικοινωνίας και της περιοχής ανίχνευσης. Δύο προεγκατεστημένες μπαταρίες CR2 τροφοδοτούν τον αισθητήρα πυρκαγιάς για έως και 3 χρόνια. Η λειτουργικότητα του πυροσβεστήρα ελέγχεται κάθε 5 λεπτά. Η θήκη του αισθητήρα συστήματος συναγερμού πυρκαγιάς προστατεύεται από το άνοιγμα και την αποσυναρμολόγηση με παραβίαση — το μικροσκοπικό κουμπί σε μια πλακέτα συσκευής. Πιέζεται κατά το άνοιγμα της θήκης, την αφαίρεση της βάσης ή την προσπάθεια να σχιστεί ο αισθητήρας πυρκαγιάς από την επιφάνεια, μετά την οποία, ο διανομέας στέλνει σε όλους τους χρήστες του συστήματος ασφαλείας push notification και SMS (εάν αυτός ο τύπος ειδοποίησης είναι ενεργοποιημένος) και μεταδίδει το συμβάν στον πίνακα ελέγχου ασφαλείας.

Δοκιμή ασύρματου ανιχνευτή πυρκαγιάς

Πριν εγκαταστήσετε το FireProtect, πρέπει να ελέγξετε τον αισθητήρα καπνού. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε τη συσκευή και πατήστε το κουμπί αφής στο κέντρο του λογότυπου για μερικά δευτερόλεπτα — ένας ασύρματος αισθητήρας πυρκαγιάς ελέγχει τον θάλαμο καπνού προσομοιώνοντας ηλεκτρονικά την παρουσία του καπνού και στη συνέχεια ενεργοποιεί τη σειρήνα για 6 δευτερόλεπτα. Στην εφαρμογή, ο χρήστης θα λάβει μια ειδοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών και την κατάσταση του αισθητήρα πυρκαγιάς.

Πού να εγκαταστήσετε έναν ασύρματο αισθητήρα πυρκαγιάς

Η μέγιστη απόσταση που απαιτείται για την εγκατάσταση αισθητήρων πυρκαγιάς είναι 9 μέτρα μεταξύ τους. Περίπου δύο ή τρεις αισθητήρες εγκαθίστανται συνήθως σε ένα δωμάτιο. Η απόσταση από τον τοίχο δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 4,5 μέτρα. Εάν ο αισθητήρας είναι τοποθετημένος σε τοίχο και όχι σε οροφή, το ελάχιστο μήκος πρέπει να είναι περίπου 2 μέτρα. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία μιας συγκεκριμένης συσκευής. Στην ιδανική περίπτωση, οι αισθητήρες πυρκαγιάς θα πρέπει να εγκατασταθούν έτσι ώστε ο αισθητήρας να μπορεί να καλύψει ολόκληρο τον χώρο ή μόνο ένα μέρος που διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο.
Αξιολογήσεις (0)

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “AJAX FireProtect”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ACCOUNT
Αγαπημενα
Σύνδεση
Δημιουργία λογαριασμού

Ένας σύνδεσμος για να ορίσετε νέο κωδικό πρόσβασης θα σταλεί στη διεύθυνση email σας

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our πολιτική απορρήτου.

Επαναφορά κωδικού πρόσβασης

Χάσατε τον κωδικό σας; Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό μέσω email.

TOP
Καλύτερα σε πωλήσεις:

Καλάθι Αγορών 0

ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 0

Λομβάρδου 87, Αθήνα, 11474

Προστέθηκε στα αγαπημένα VIEW WISHLIST