Κάμερες ασφαλείας Πλήρης Οδηγός αγοράς

Κάμερες ασφαλείας: Πλήρης Οδηγός αγοράς

Ψάχνεις κάμερες ασφαλείας αλλά δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις;

Οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν το πλέον βασικό τμήμα ενός κλειστού κυκλώματος αφού αποτελούν τα “μάτια” όλου του χώρου σου.

Η επιλογή είναι δύσκολη αφού θα πρέπει να διαβάσεις δεκάδες άρθρα και περιγραφές για να καταλήξεις στην κατάληλη επιλογή.

Ευτυχώς, το έκανα εγώ αυτό για εσένα και σου ετοίμασα τον μοναδικό και Πλήρη Οδηγό αγοράς για κάμερες ασφαλείας.

Για ποιόν είναι αυτός ο οδηγός;

Θες να βρεις IP κάμερα ασφαλείας για το σπίτι σου;
Αυτός ο οδηγός απευθύνεται σε όλους που είτε μπαίνουν στον κόσμο των καμερών ασφαλείας και των συστημάτων ασφαλείας, είτε έχουν ήδη εμπειρία με παλιά αναλογικά συστήματα CCTV, είτε είναι τεχνικοί.

Τι είναι οι IP Κάμερες Ασφαλείας;

Οι IP κάμερες ασφαλείας είναι οι ψηφιακές κάμερες που λειτουργούν βάσει των αρχών του διαδικτύου (IP) αντί των αναλογικών ηλεκτρικών σημάτων. Οι IP κάμερες ασφαλείας ονομάζονται επίσης κάμερες δικτύου γιατι χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IPv4 μέσω του Internet.

Τα βασικά πρωτόκολλα για IP κάμερες είναι το ONVIF (Open Network Video Interface Forum) και το RTSP (Real-Time Streaming Protocol).

Οι αναλογικές κάμερες παρακολούθησης απαιτούν μια κεντρική συσκευή ελέγχου και καταγραφής δεδομένων – αυτό που ξέρεις και ως καταγραφικό DVR (Digital Video Recorder). Το DVR ονομάζεται έτσι επειδή καταγράφει τις αναλογικές τροφοδοσίες βίντεο από τις κάμερες σε έναν σκληρό δίσκο και έτσι είναι ψηφιακό.

Με τις IP κάμερες ασφαλείας, ξεκίνησε μια επανάσταση στον κόσμο των CCTV.
Οι IP κάμερες ασφαλείας από τη φύση τους μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα – στην πραγματικότητα οι περισσότερες IP κάμερες διαθέτουν ενσωματωμένο μίνι επεξεργαστή – υπολογιστή. Οι περισσότερες μπορούν να λειτουργήσουν σε κεντρική λειτουργία αλλά και σε αποκεντρωμένη λειτουργία.

Με την κεντρική λειτουργία, οι IP κάμερες συνδέονται και ελέγχονται από μια συσκευή εγγραφής βίντεο δικτύου (NVR). Δεδομένου ότι οι κάμερες λειτουργούν σε πρωτόκολλα δικτύωσης, μπορούν να επικοινωνούν μόνο με άλλες συσκευές δικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται ένα NVR και όχι μόνο ένα DVR. Οι κάμερες IP συνδέονται στο NVR είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω καλωδίων δικτύου Ethernet ή ασύρματα μέσω Wi-Fi.


Σε αποκεντρωμένη λειτουργία, οι κάμερες IP δεν συνδέονται σε NVR που τις ελέγχει. Κάθε IP κάμερα είναι σαν μια ανεξάρτητη συσκευή δικτύου. Έχουν τη δική τους διεύθυνση IP και έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε άλλη συσκευή στο τοπικό σου δίκτυο (LAN).
Οι περισσότερες αξιοπρεπείς IP κάμερες ασφαλείας μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα και στις δύο λειτουργίες. Μπορούν να είναι μέρος ενός συστήματος NVR και ταυτόχρονα να είναι άμεσα προσβάσιμα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή δικτύου.

Γιατί να επιλέξεις μια IP Κάμερα Ασφαλείας από ένα ολοκληρωμένο σύστημα DVR;

Ένα σύστημα ασφαλείας βασισμένο σε IP κάμερα έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού αναλογικού CCTV:

 1. Σου επιτρέπει να λαμβάνεις ειδοποιήσεις (μέσω email και push notifications) στο κινητό σου, σε οποιοδήποτε σημείο και να είσαι.
 2. Οι IP κάμερες ασφαλείας μέσω τεχνική νοημοσύνης, βοηθούν στη μείωση των ψευδών ειδοποιήσεων.
 3. Το ψηφιακό βίντεο με έξυπνους δείκτες για ειδοποιήσεις, καθιστά πολύ πιο εύκολο τον έλεγχο των βίντεο.
 4. Γίνεται μέρος του smart home καθώς λειτουργεί με συστήματα όπως Google HomeAmazon AlexaIFTTTApple HomeKit
 5. Μεγαλύτερη ευελιξία σε τοποθεσίες εγκατάστασης καθώς είναι σε θέση να λειτουργούν μέσω Wi-Fi ή Powerline.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι IP καμερών;

Ο αγαπημένος μου τρόπος κατηγοριοποίησης των IP καμερών βασίζεται στην εξωτερική μορφή της κάμερας.

IP κάμερες ασφαλείας με βάση την εξωτερική μορφή τους

Κάμερες Bullet

Αυτό είναι το πιο γνωστό σχήμα IP κάμερας. Ονομάζονται Bullet λόγω του κυλινδρικού τους σχήματος.
Όχι πολύ ανθεκτικές σε βανδαλισμούς, αλλά προσφέρει τόνους ευελιξίας στις θέσεις εγκατάστασης. Είναι κατάλληλες για παρακολουθήσεις μικρών ή μεσαίων αποστάσεων.

Κάμερες Dome

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικές σε βανδαλισμούς και πιο ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες από τις Bullet λόγω της θέσης που την εγκαταστούν. Η εγκατάσταση είναι πιο δύσκολη και η ρύθμιση αργότερα μπορεί να είναι αρκετά περιορισμένη.

Κάμερες mini-Dome

Είναι πιο διακριτικές από τις Dome και είναι ακόμη πιο ανθεκτικές σε βανδαλισμούς. Όλο και περισσότερες εταιρείες ξεκινούν κάμερες τύπου mini-Dome αυτές τις μέρες.

Εσωτερικές κάμερες Cube

Έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε γωνίες στο ταβάνι ή τοποθετούνται σε επίπεδες επιφάνειες. Συνήθως έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχεία, έτσι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και ως baby monitors.

IP κάμερες ασφαλείας με βάση την ευελιξία στο focus length

Ένας άλλος τρόπος κατηγοριοποίησης των IP καμερών είναι η ευελιξία εστιακού μήκους τους – focus length. Το μέγεθος του διαθέσιμου ζουμ εξαρτάται από το focus length μιας IP κάμερας. Για μεγάλα σοκάκια, μια κάμερα με στενό οπτικό πεδίο – FoV είναι μια χαρά, για παράδειγμα, για μια αυλή, θα χρειαστείτε ένα ευρύ FoV, όπως αυτό που προσφέρει ένας φακός εστιακού μήκους 2,8 mm. Φυσικά, το μειονέκτημα με έναν ευρυγώνιο φακό είναι ότι θα υπάρξει παραμόρφωση της εικόνας κοντά στις άκρες.

Δες τη διαφορά μεταξύ των εικόνων από φακό κάμερας 2,8 mm, 3,6 mm, 6mm και 8mm:

kameres asfaleias me vasi to focus length

Έτσι, οι IP κάμερες ασφαλείας με βάση το focus length είναι:

 1. Κάμερες Fixed focus
  Αυτές χρησιμοποιούν ένα φακό σε ένα μόνο εστιακό μήκος και ως εκ τούτου το οπτικό πεδίο είναι σταθερό. Αυτό διατηρεί το κόστος χαμηλότερο, αλλά καθιστά την επιλογή της κάμερας ακόμη πιο δύσκολη.
 2. Μη αυτόματες κάμερες μεταβλητής εστίασης
  Αυτές οι κάμερες έχουν μια σειρά εστιακού φακού, όπως 2,8 mm έως 12 mm. Μπορείς να τα αλλάξεις ανά πάσα στιγμή ρυθμίζοντας το φακό στην κάμερα. Φυσικά αυτή η “ευκολία” σημαίνει ότι θα πληρώσεις περισσότερα.
 3. Pan-Tilt-Zoom (PTZ)
  Οι περισσότερες κάμερες είναι ακίνητες-σταθερές, επομένως η απομακρυσμένη προβολή θα σου δείξει την περιοχή ακριβώς μπροστά από το σημείο που την τοποθέτησες. Εδώ έρχονται οι PTZ κάμερες. Αυτές οι κάμερες είναι μηχανοκίνητες σε όλους τους άξονες κίνησης. Οι PTZ κάμερες ασφαλείας καλύπτουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή από τις σταθερές κάμερες, επιτρέποντας να τις μετακινείς από τη μία πλευρά στην άλλη, να γέρνεις το φακό προς τα πάνω και προς τα κάτω και να κάνεις ζουμ μέσω τηλεχειριστηρίου. Αυτές οι κάμερες είναι ιδανικές για να ξεχωρίζεις λεπτομέρειες σε πολυκοσμία. Συνήθως, αυτές είναι οι πιο ακριβές κάμερες που μπορούν να αγοράσουν οι λάτρεις της ασφάλειας DIY.
Κάμερες ασφαλείας Πλήρης Οδηγός αγοράς 2

Κάμερες για εξωτερικούς χώρους

Αν έχεις σκοπό να τοποθετήσεις την κάμερα σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι πλήρως αδιάβροχη. Όταν κοιτάζεις κάμερες για εξωτερικούς χώρους, θα δεις κάτι που ονομάζεται βαθμολογία IP. Αυτό μπορεί να σε μπερδέψει, επειδή οι ασύρματες κάμερες χρησιμοποιούν αυτό το ακρωνύμιο για αναφορά στο Πρωτόκολλο Διαδικτύου. Για μια εξωτερική κάμερα, το IP σημαίνει Ingress Protection ή πόσο καλά η κάμερα αντιστέκεται σε ζημιές από σκόνη και νερό. Ο πρώτος αριθμός είναι η βαθμολογία της κάμερας έναντι στερεών και ο δεύτερος περιγράφει την βαθμολογία της έναντι υγρών.

imou bullet lite 4mp

Η κάμερα IMOU Bullet Lite 4MP που απεικονίζεται εδώ έχει βαθμολογία IP67 που σημαίνει ότι είναι εντελώς στεγανή και μπορεί να αντέξει σε πολλές καταστάσεις. Και οι περισσότερες από αυτές τις εξωτερικές κάμερες λειτουργούν καλά και στο εσωτερικό του σπίτιου.

IP κάμερες ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά

Αφού αποφασίσετε ποιο στυλ της κάμερας θα ταιριάζει στις ανάγκες σας, θα θέλετε να προσδιορίσετε ποιες από τις παρακάτω λειτουργίες είναι σημαντικές για την εφαρμογή σας.

Χρήση της εφαρμογής

Ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε κάμερες είναι να “βλέπουμε” τα σπίτια μας όταν δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτά. Επομένως, θέλεις να βεβαιωθείς ότι η εφαρμογή της κάμερας είναι γεμάτη με καλούδια και φυσικά εύχρηστη. Ορισμένες δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσεις σε μια εφαρμογή είναι:

Αμφίδρομη ομιλία: Η αγαπημένη μου δυνατότητα! Το χρησιμοποιώ για να συνομιλήσω με την Τρούφα – το σκυλάκι μου, αλλά θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις.

Ειδοποιήσεις: Οι περισσότερες εφαρμογές μπορούν να σε ειδοποιούν όταν εντοπίζεται κίνηση – ή μερικές φορές ήχος. Αυτό συνήθως μπορεί να προσαρμοστεί στην εφαρμογή. Ότα πήρα την IMOU CUE για το σπίτι μου, άρχισα να λαμβάνω ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε κίνηση, αλλά από ότι φαίνεται η Τρούφα κάνει πολλές βόλτες όσο λείπω από το σπίτι ???? . Τώρα διατηρώ τις ειδοποίησεις μόνο για συγκεκριμένες περιοχές και πολύ έντονες δραστηριότητες.

Κοινή πρόσβαση: Ορισμένες εφαρμογές διευκολύνουν την προσθήκη ενός χρήστη, κάτι που είναι ιδιαίτερα βολικό για τις οικογένειες.

Geofencing: Αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την κάμερεα με βάση την τοποθεσία του τηλεφώνου σας.

Ποιότητα της εικόνας

Οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας μπορούν τώρα να εγγράψουν σε πολύ καλή ανάλυση 1080p Full HD. Μερικές πέφτουν κάτω από αυτό στα 720p, ενώ μερικές μπορούν ακόμη και να εγγράψουν σε 4K – ακριβές κάμερες και εξαρτάται από την ταχύτητα του Internet.

Camera setttings resolution

Ορισμένες κάμερες σου δίνουν τη δυνατότητα να μειώσεις την ποιότητα της εικόνας, βολικό σε περιπτώσεις που το Wi-Fi “σέρνεται”. Για παράδειγμα, μερικές κάμερες σου επιτρέπουν να επιλέξω μεταξύ ανάλυσης 360, 720 και 1080p.

HDR

Οι κάμερες με HDR – ή υψηλό δυναμικό εύρος – μπορούν να αντισταθμίσουν το φωτεινό φόντο, ώστε να έχεις ακόμα πιο καθαρή εικόνα σε φάσεις με μεγάλη αντίθεση.

Νυχτερινή εικόνα

Οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας έχουν κάποιο επίπεδο night vision. Αυτό βασίζεται και με την απόσταση. Οι Dome – και πιο συχνά οι bullet – κάμερες, μπορεί μερικές φορές να βλέπουν πολύ μακρινές αποστάσεις, λόγω των υπέρυρθων

Οπτικό πεδίο – Field of view

Το οπτικό πεδίο της κάμερας είναι το μέγεθος της περιοχής που μπορεί να δει και να εγγράψει. Πολλές ασύρματες κάμερες προσφέρουν πολύ ευρεία οπτικά πεδία – μερικές φορές έως και 180 °.

Downstairs with dog

Οι κάμερες με στενότερο οπτικό πεδίο χρησιμοποιούνται καλύτερα σε πιο στενά σημεία όπου θέλεις να δείς περισσότερες λεπτομέρειες και δεν χρειάζεσαι απαραίτητα τη μεγάλη εικόνα.

wide angle

Μια κάμερα με μικρότερο οπτικό πεδίο (αριστερά) καταγράφει λιγότερα πράγματα, αλλά σου δείχνει μεγαλύτερη λεπτομέρεια από μια κάμερα με μεγαλύτερο οπτικό πεδίο (δεξιά).

Ορισμένες κάμερες σου επιτρέπουν να κάνεις ζουμ σε ένα πιο μικρό οπτικό πεδίο.

 • Ψηφιακό ζουμ: δημιουργεί την εντύπωση μεγέθυνσης περικόπτοντας την έξω περιοχή από την οποία έχεις μεγεθύνει. Μπορεί να οδηγήσει σε θόλωση και απώλεια λεπτομέρειας
 • Οπτικό ζουμ: η απομακρυσμένη μηχανοκίνητη ρύθμιση του φακού σου επιτρέπει να κάνεις μεγέθυνση και σμίκρυνση χωρίς να χάσεις την ποιότητα της εικόνας

Ανίχνευση κίνησης

Οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας προσφέρουν κάποιο είδος ανίχνευσης κίνησης. Αν δεν θέλεις να τρελαθείς από τις ειδοποιήσεις, βρες μια κάμερα που προσφέρει ρυθμιζόμενες ζώνες κίνησης.
Σε μερικές κάμερες μπορείς ακόμη και να τις ρυθμίσεις ώστε η κίνηση να ενεργοποιείται μόνο από άτομα. Αυτό δεν θα λειτουργούσε καθόλου για μένα, γιατί θέλω να ξέρω τι κάνει η Τρούφα στο σπίτι.

Περισσότερες λειτουργίες

Πολλές κάμερες ασφαλείας μπορούν επίσης να συνδεθούν με άλλες έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως κλειδαριές και φώτα. Ο φωνητικός έλεγχος μέσω του Amazon Alexa ή του Google Assistant είναι επίσης μια επιλογή. Στο σπίτι μου έχω συνδέσει την IMOU CUE με το google home και μπορώ να δω ζωντανά την κάμερα μου στην τηλεορασή μου.

Αποθηκευτικό χώρος

Είτε καταγράφεις βίντεο συνεχώς είτε απλώς περιστασιακά κλιπ που ενεργοποιούνται από κίνηση, θα χρειαστείς ένα μέρος για να αποθηκεύσεις με ασφάλεια όλα αυτά τα δεδομένα. Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι η επιλογή αυτή θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι κάμερές σου συνδέονται στο ρεύμα και στο internet.

Cloud: Οι ασύρματες κάμερες συνδέονται στο δίκτυό σου μέσω Wi-Fi και οι περισσότερες διαθέτουν κάποια επιλογή αποθήκευσης cloud. Ορισμένες κάμερες σου δίνουν δωρεάν πρόσβαση στο cloud για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο – για παράδειγμα, 24 ώρες – ενώ άλλες δεν θα σε αφήσουν να δεις ένα συμβάν μεμονωμένης κίνησης έως ότου πληρώσεις για ένα προαιρετικό πρόγραμμα cloud.

Σημειώσε ότι πολλές “ασύρματες” κάμερες εξακολουθούν να απαιτούν καλώδιο τροφοδοσίας, αν και υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εκδόσεων χωρίς καλώδιο που τροφοδοτούνται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Κάρτες μνήμης: Οι περισσότερες κάμερες έχουν είσοδο για micro sd κάρτες μνήμης. Προτού αγοράσεις μια κάρτα μνήμης καλό είναι να βρεις τη χωρητικότητα με βάση τις ώρες εγγραφής.

Σκληροί δίσκοι: Χρησιμοποιούνται σε ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας που απαιτείται καταγραφικό. Το ανέφερα και πιο πάνω, αλλά αυτά τα συστήματα συνήθως χρειάζονται καλώδια και δεν είναι πλήρως ασύρματα.

Χρειάζομαι NVR;

Όπως αναφέρω πιο πάνω, οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας είναι σε θέση να λειτουργούν χωρίς NVR. Ορισμένες διαθέτουν ενσωματωμένη αποθήκευση κάρτας SD που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στιγμιότυπα ανίχνευσης κίνησης και βίντεο κλιπ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την κατοχή ενός NVR για εγγραφή ροών βίντεο από τις IP κάμερες:

 1. Συνεχής εγγραφή 24/7 πολλαπλών καμερών είναι δυνατή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 2. Έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του βίντεο σε περίπτωση που η κάμερα σου χάλασε / κλάπηκε.
 3. Μπορείς να δείς ζωντανά τις κάμερές σου από μία μόνο διεπαφή.
 4. Μπορείς ταυτόχρονα να δεις βίντεο από πολλές κάμερες

Επομένως, εάν ξεκινάς μόνο με 1 ή 2 κάμερες και διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο, δεν χρειάζεσαι NVR. Ωστόσο, με περισσότερες κάμερες IP, σου συνιστώ να αποκτήσεις ένα συμβατό NVR.

Θεματάκια με το Δίκτυο

Εκτός και αν κάνεις εγγραφή σε τοπικό χώρο αποθήκευσης, όπως κάρτα micro SD ή DVR, θα χρειαστείς Wi-Fi ή 4G. Όοσο περισσότερες κάμερες ασφαλείας έχεις, τόσο πιο ισχυρό πρέπει να είναι το Wi-Fi.

Εάν έχεις μεγάλο σπίτι ή επιχείρηση, και θες να τοποθετήσεις κάμερες μακριά από το router σου, καλό είναι να αγοράσεις και κάποιο Wi-Fi Repeater/Extender. Θα σε βοηθήσει να έχεις τέλειο σήμα σε όλο σου το χώρο.

Ring Chime Pro

Εγώ έχω το TP-Link Arlo που με βοηθά να έχω τέλειο Wi-Fi σε όλο μου το σπίτι χωρίς προβλήματα

Η ασφάλεια είναι ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τις συσκευές σου. Και να αλλάξεις τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης στο router σου. Ονόμασε το δίκτυό σου κάτι που δεν δίνει προσωπικά στοιχεία (μην χρησιμοποιήσεις τη διεύθυνση ή το όνομά σου).

Προβλήματα ασφάλειας

Η ασφάλεια ενός ατόμου μπορεί να θεωρηθεί ως παραβίαση του απορρήτου από άλλο άτομο. Οι ερμηνείες του νόμου διαφέρουν από χώρα σε χώρα, οπότε να είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τυχόν καταστατικά που ισχύουν για την καταγραφή εικόνων ή συνομιλιών. Επιπλέον, πριν την αγορά της κάμερας ασφαλείας βεβαιώσου ότι έχει όλα τα πρότυπα για την Ελλάδα, αν αγοράζεις από το εξωτερικό ή από το Skroutz.

Ποιές είναι οι κορυφαίες εταιρείες για IP Κάμερες;

Hikvision

Με έδρα το Hangzhou, Κίνα, η Hikvision ιδρύθηκε το 2001. Έκτοτε, ανέβηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως για τις πωλήσεις ασύρματων καμερών με μερίδιο αγοράς 18,9%.

Ezviz

Η Ezviz είναι ένα εμπορικό σήμα της κινεζικής εταιρείας Hikvision, η οποία ανήκει κατά κύριο λόγο στην κινεζική κυβέρνηση.

Dahua

Όπως και η Hikvision, η Dahua ιδρύθηκε επίσης το 2001 στο Hangzhou της Κίνας.

IMOU

Τον Νοέμβριο του 2018, η Dahua κυκλοφορεί την IMOU ως καταναλωτική μάρκα IoT.

Foscam

Η Foscam μπορεί είτε να αναφέρεται στην Shenzhen Foscam Intelligent Technology Co., Ltd, μια κινεζική εταιρεία παραγωγής καμερών που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στο Shenzhen, ή στην Foscam Inc., θυγατρική στις ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 2016.

Το πρώτο προϊόν της Reolink κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009, το οποίο έλαβε πολύ καλές κριτικές για τις κάμερες ασφαλείας από τους πελάτες της.

Από που να αγοράσω κάμερες ασφαλείας;

Φυσικά θα προτείνω το SFKshop ως προμηθευτή καμερών. Αλλά μπορείς να αγοράσεις από όπου εσύ πιστεύεις καλύτερα, αρκεί να είναι επίσημος αντιπρόσωπος Ελλάδος ή επίσημος μεταπωλητής Ελλάδος. Αυτό το αναφέρω διότι τα περισσότερα “σκρουτζομάγαζα” κάνουν παραεισαγωγές στις κάμερες με αποτέλεσμα είτε να μην είναι γνήσιο προϊόν, είτε να μην πληρούν όλα τα standards για την Ελληνική αγορά. Τέλος, πρόσεχε το κατάστημα από το οποίο θα αγοράσεις να έχει υποστήριξη μετά την πώληση, και άμεση αλλαγή σε περιπτώση προβλήματος.

Πάρε την γνώμη ενός ειδικού

Εάν εξακολουθείς να χρειάζεσαι βοήθεια για να αποφασίσεις ποια κάμερα ασφαλείας είναι η καλύτερη για εσένα, επικοινωνήσε με έναν πωλητή του SFKshop. Είναι διαθέσιμοι μέσω τηλεφώνου, messenger ή email.

Total
0
Shares
Related Posts
Πώς να συντονίσω το Κοντρόλ Γκαραζόπορτας [Πλήρης Οδηγός]
Read More

Πώς να συντονίσω το Κοντρόλ Γκαραζόπορτας [Πλήρης Οδηγός]

Το κοντρόλ γκαραζόπορτας σού επιτρέπει να τη χειρίζεσαι από απόσταση, και ειδικά μέσα από το αυτοκίνητό σου, οπότε είναι χρήσιμο να γνωρίζεις πώς να συντονίζεις το κοντρόλ.
Μάθε τα πάντα για τα Μοτέρ Γκαραζόπορτας και τα είδη Smart Home
Read More

Μάθε τα πάντα για τα Μοτέρ Γκαραζόπορτας και τα είδη Smart Home

Περιεχόμενα Τι είναι τα Μοτέρ Γκαραζόπορτας;Σε ποιές κατηγορίες χωρίζονται τα μοτέρ γκαραζόπορτας;Μοτέρ Συρόμενης ΓκαραζόπορταςΜοτέρ Ανοιγόμενης ΓκαραζόπορταςΜοτέρ ΡολούΜοτέρ Γκαραζόπορτας…